Hvordan er undervisningen?


På Havregården Kost- og Dagskole tilrettelægger vi en stor del af undervisningen individuelt, og der er to lærere i de fleste timer. Her tager vi udgangspunkt i dine styrker, behov og interesser. Det betyder to ting:

  1. Vi tager udgangspunkt i det, du er god til. Vi starter der, hvor du er - og så bygger vi på. Fordi succesoplevelser giver lyst til mere.

  2. Vi arbejder med trivsel og læring på samme tid. Vi ved godt, at det kan være svært at koncentrere sig om at sidde stille på en stol og lytte til læreren, hvis der er alt muligt andet, der rumsterer i baghovedet. Så starter vi dér. Sammen finder vi svaret på et vigtigt spørgsmål: Hvad skal det til, for at du kan lære det, du har brug for at lære?

 

Robert, elev i 9. klasse
Joan, i praktik som tømrer

Hør to af vores elever fortælle om livet på Havregården

Joan var 'meget, meget skoletræt', da hun startede på Havregården. Nu er hun i praktik som tømrer og har fået en frisk start. Robert går i 9. kl. på Havregården og føler, at han lærer meget mere i timerne. Hør deres historier i videoerne.

Hvordan er undervisningen opbygget?

På Havregården er din skoledag en blanding af værkstedsundervisning, klasseundervisning og undervisning på små hold.

Det kan også være, at du i en periode har et særskema med en blanding af praktik på en lokal virksomhed og undervisning på skolen. Eller at du i nogle uger er i praktik hos skolens pedeller, i køkkenet eller hos vores rengøringspersonale. Der er mange muligheder. Og du kan selv vælge et linjefag.

Målet med undervisningen er, at du bliver klar til at gå op til folkeskolens afgangseksamen - og klar til at tage en ungdomsuddannelse.

3. Frem Mod Afgangseksamen, Nederst På Siden
11. Fra Bogruppe 2

Hyggeligt, trygt og overskueligt

Havregården er skole og hjem for vores elever. Og vi mener hjem.

Hvordan bor du?
13. Sundhed, 1

Vælg imellem 5 fantastiske linjefag

Se vores linjefag