Traditioner og fester

På Havregården Kostskole holder vi hvert år en række fester, hvor vi blander de gamle traditioner med vores egne. Det gør vi, fordi højtiderne er med til at skabe en god ramme for fællesskabet, og fordi det er vigtigt at kende traditionerne i det samfund, man er en del af. Hos os får du varme hveder til store bededag, du får and til mortensaften, og vi holder både halloween-fest, tænder adventskrans og spiller julebankospil.

Fastelavnsfest

Årets første fest, hvor vi gør rigtig meget ud af udklædning, make-up og hår. Vi har en stor udklædningskælder, hvor du helt sikkert kan finde et godt kostume, der passer lige til dig.

 

Konfirmationsfest

Hvert forår holder vi en stor fest for årets konfirmander - med 3-retters festmenu, personlige taler, gaver, sange, musik, dans og alt, hvad der hører sig til en rigtig konfirmationsfest.

18. Fest På Skolen 1
18. Fest På Skolen 3

Afslutningsfest med familie

Umiddelbart før sommerferien holder vi afslutningsfest for afgangsklassen, hvor hele skolen deltager. Afgangseleverne får overrakt deres eksamensbeviser, og bagefter er der underholdning og vores store 'anmelderroste' festbuffet. Til afslutningsfesten må du gerne invitere din familie og evt. en god ven eller veninde.  

 

Gallafest

Til efterårets gallafest finder vi det fineste tøj frem, og de kosmetik-kyndige elever fra Sundhedslinjen hjælper med make up og styling. Alle elever går parvis op ad den røde løber og bliver fotograferet i bedste Hollywood-stil. Køkkenet byder på gallamiddag, og DJ'en spiller op til dans med de nyeste hits.

Motionsdag og overlevelsestur

Til skolernes motionsdag tager vi på en fælles vandretur med overnatning i skoven. Vi laver vores egen lejr, hvor vi laver pandekager over bål og hygger med guitar og sang. Turen byder også på natløb, og næste dag mødes vi på skolen til et lækkert brunchbord.

 

Halloween

Den 'nye' danske tradition, hvor vi laver halloween-værksteder i undervisningen og holder en stor fest om aftenen. Og selvfølgelig er en del af vores elever ude at rasle.

18. Fest På Skolen 2
19. Julefest, Nederst På Siden

Familie-julefest

Hvert år i begyndelsen af december holder vi stor julefest, hvor den nærmeste familie deltager. Det er en højtidelig fest med flot borddækning, en god julemiddag og fælles underholdning.

 

Juleafslutning

Umiddelbart før juleferien holder vi en stor julefest for alle elever og medarbejdere, hvor vi har lavet vores helt egen juletradition. Vi starter med flæskesteg, and og risalamande efterfulgt af dans om det store juletræ og julegaver i bo-grupperne. Senere på aftenen laver vi vores helt eget fakkeloptog og går en tur til vandet. Dagen slutter med en godnat-historie fortalt af vores dygtige lokale historiefortæller. Her tænder vi op i pejsen og finder madrasser og puder frem.

Gammel-elev-fest

Havregården har været kostskole siden 1969, så vi har rigtig mange tidligere elever, der nyder at komme til vores årlige gammel-elev-fest for at hilse på gamle venner og lærere.

Læs mere på gamleelever.dk

18. Gammel Elev Fest (Nederst På Siden)